Biochimia consumului de droguri

biochimiaOrganismul uman nu este capabil să elimine toate substanțele chimice nocive atunci când consumul de droguri sau alcool este îndelungat. Prin urmare, în țesuturile dependenților se depun cantități minuscule de metaboliți toxici ce reprezintă reziduuri ale drogurilor și care în timp depășesc punctul de saturație al organismului.

Drogurile reziduale și renunțarea la consumul de droguri
Deși sunt eliminați cu usurință din majoritatea tesuturilor organice, o parte dintre metaboliti pot ramane in tesuturile grase timp de ani de zile si dupa intreruperea consumului. Aceste reziduuri pot ajunge din nou in sangele persoanei declansand o nevoie irezistibila de a consuma droguri chiar si dupa ce persoana a renuntat la consumul de droguri. Nevoia de a consuma droguri este determinata de o reactie a sistemului nervos la acesti microliti intrati in sange care trimite semnale asemanatoare celor declansate in perioadele de abstinenta dinainte de renuntarea la droguri.

Obisnuiti cu prezenta unor cantitati mari de droguri, receptorii celulelor din creier sunt acum nevoite sa faca fata unor cantitati foarte mici. In aceasta succesiune de efecte consta de fapt dependenta, incercarea de a renunta la droguri determina reactii chimice cu efecte foarte neplacute pentru dependent, pentru care singura solutie de a se simti iarasi bine este sa consume mai multe droguri sau alcool și tot așa.

Eliminarea dependenței de droguri
Până de curând se afirma în cadrul comunităților știintifice faptul ca substantele toxice introduse in organism prin intermediul drogurilor sunt eliminate in totalitate in 3 – 5 zile de la ultimul consum de droguri. In prezent se stie ca aceste substante pot ramane inmagazinate in tesuturile grase ani de zile.

Cele mai noi program de reabilitare folosesc un set complex de suplimente alimentare, transpiratie indusa şi exercitii fizice avand ca obiective:
      - Reducerea sau eliminarea dorinţei obsesive de a consuma droguri sau alcool.
      - Redobandirea abilitatii de a gândi în mod clar.
      - Reducerea si eliminarea multor simptome determinate de cosumul de alcool și droguri precum insomnia, depresia și instabilitatea emotionala.

Translator text