Toxicodependența

Drogurile îți prăjesc viitorul și creierul!

submeniu toxicodependenta cu sloganul Drogurile iti prajesc viitorul si creierulDeși nimeni nu-și propune și nu vrea să fie un toxicoman sau un alcoolic, în momentul de față foarte multe persoane sunt dependente de droguri sau alcool. De ce se întâmplă acest lucru? Cum a devenit fiul meu, fiica mea, tatăl meu, sora mea sau fratele meu un mincinos, un hoț, o persoană în care nu poți avea încredere? Cum a devenit dependent de droguri? Şi de ce nu poate renunţa?

Cauzele dependenței de droguri
Persoanele atrase de droguri au in majoritatea cazurilor multa nefericire, disperare, nesiguranta, durere fizica sau o alta problema in viata lor careia simt ca nu-i pot face fata. Alcoolul si drogurile sunt in principal anestezici. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l intelegeti despre droguri este ca blocheaza durerea de orice fel, emotionala sau fizica, facandu-i pe cei care consuma insensibili si indiferenti la ce se intampla in jurul lor.

Dependența de droguri – un cerc vicios
Consumul de droguri arunca persoana intr-un cerc vicioa foarte dificil de rupt. De obicei totul incepe de la o problema pe care persoana o are in viata sa: prima deziluzie sentimentala la varsta adolescentei, o problema fizica grava precum artrita la persoanele in varsta sau probleme la locul de munca sau financiare. Astfel de probleme determina sentimente de nefericire, disperare, disconfort psihic sau fizic. Se poate întâmpla oricui, la orice vârstă.

Toxicodependența este una dintre consecințele consumului de droguri
Cel mai mare pericol al consumului de droguri este DEPENDENȚA. Această dependență poate fi de tip psihic atunci când ai un gând fix și anume acela de a-ți cumpăra și consuma doza necesară și care te izolează de ceilalți făcându-te să faci lucruri ale căror consecințte nu le poți evalua corect, sau de tip fizic, care se manifestă atunci când corpul s-a obișnuit cu doza de drog și cere să fie mărită, deoarece nu-și mai face efectul scontat, iar dacă încerci să renunți la a te droga, corpul reacționează prin acele crize de abstinență (dureri puternice în tot corpul, transpirație excesivă, stări de vomă, etc.).
Alte urmări grave ale consumului de droguri asupra organismului sunt: toxicodependența și diverse patologii.

Este toxicodependența o boală?
Indicatorii dați de Observatorul European ale Drogrilor și a Toxicodependenței pentru a monitoriza fenomenul se referă la: utilizarea drogurilor de către populație în general; uzul acestor substanțe care creează probleme ; patologii infecțioase și decesele corelate; cererea de tratamente.
Drogurile despre care vorbim (și care se consumă în rândul populației și în special al tinerilor) o dată consumate, încearcă să se substituie unor substanțe pe care organismul uman le produce în mod normal, ca de exemplu drogurile endogene care sunt indispensabile mecanismului de reproducere sau a voinței de supraviețuire, dată de nevoia de a ne alimenta. Creierul sănătos, când percepe obiectul dorinței, indiferent că are mirosul unui fel de mâncare preferat, sau a unui lucru dorit , intervin substanțele endogene care care activează o secvența foarte precisă:
* Dorința de a consuma acel lucru dori;
* Creșterea atenției;
* Consumul;
* Plăcerea;
* Dorința de a repeta

Translator text