Salvează-ți copilul

Discuția cu copiii tăi despre droguri

salveaza copilulEste foarte important să puteți discuta deschis cu copiii despre problema drogurilor. Este foarte important să îi faceți pe copii să simtă că este bine să discute pe această temă cu dvs., să simtă că pot fi deschiși, că pot avea încredere în dvs., că pot vorbi liber despre problemele lor și că vor găsi oricând întelegere și ajutor.
Majoritatea copiilor află informații despre droguri din mediul în care trăiesc (școală, prietei, colegi) chiar dacă vorbesc sau nu cu părinții lor despre aceste lucruri. Este foarte important sa va asigurati ca informatiile pe care le au copii despre droguri sunt corecte si complete si ca acestia inteleg cat de mult rau le poate face consumul de droguri.

Este indicat ca in cazul in care copii nu vorbesc despre aceasta tema, sa deschideti dvs. discutia prin intrebari simple de genul „Ce lucruri bune stii despre droguri?” care sa scoata la lumina ceea ce stiu si gandesc copiii despre droguri. Este foarte important ca o data deschisa discutia, copilul să fie lasat sa se exprime liber, fara sa fie intrerupt si sa fie ascultat cu atentie pentru a se simti in siguranta vorbind despre droguri, a simti ca i se acorda incredere si ca parintii iau in serios ceea ce spune. Obiectivul este ca el sa simta ca vorbeste cu cel mai bun prieten al sau.

Urmatorul pas dupa ce ati aflat ce anume știe despre droguri este sa ii oferiti informatii corecte despre acestea.
Este important:
- sa va documentati foarte bine pentru a oferi informatii cat mai corecte
- sa i le prezentati in asa fel incat sa le inteleaga
- si sa va asigurati ca a inteles fiecare dintre informatiile pe care i le-ati oferit.

Studiile arata ca majoritatea copiilor care sunt informati corect asupra efectelor negative ale drogurilor de către părinți, iau singuri decizia de a nu consuma droguri. Este important sa ii oferiti toate informatiile si intr-un mod cat mai corect astfel incat sa simta ca este decizia lui si sa poata lua decizia corecta.

În cazul în care copilul vă întreabă lucruri pe care nu le cunoașteți, este indicat să evitați să-i dați un raspuns inexact. Fiți sincer cu copilul dumneavostră, spuneți-i care sunt informațiile pe care nu le cunoașteți exact, notați-le pe o hârtie și trimiteți-le pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Suntem aici oricând pentru a vă ajuta să vorbiți cu copiii dvs.

 

Translator text